Reis alleen als dat echt nodig is en draag een mondkapje. Zorg voor voldoende saldo op je OV-chipkaart of koop vooraf je kaartje.

Aangepaste tarieven

Per 1 januari 2020 zullen er verschillende tarieven van kaartjes, abonnementen en het tarief van de OV-chipkaart wijzigen. Deze tarieven passen wij elk jaar aan om in lijn te blijven met de inflatie. 

Kaartjes en OV-chipkaart tarieven

Het vaste opstaptarief (het basistarief dat een reiziger altijd betaalt, waar de reis ook naar toe gaat) is voor het hele land hetzelfde en komt uit op € 0,98. Het kilometer-tarief voor een reis met de OV-chipkaart bedraagt in Noordwest Overijssel € 0,191 en in Flevoland € 0,169.

Ook de tarieven van het kaartje bij de chauffeur wijzigen. Een ritkaartje voor een enkele reis gaat € 2,35 kosten of een veelvoud daarvan, afhankelijk van de afstand. Een kidskaartje kost in 2020 € 1,15, een dagkaart € 11,75 en een meermanskaart € 18.-. De tarieven voor het abonnement Altijd Vrij IJsselmond en het 2-sterabonnement wijzigen niet.

> Bekijk de nieuwe tarieven per lijn

De nieuwe prijzen voor de losse kaartjes kun je vanaf 31 december op de informatie pagina van de kaartjes vinden. De OV-chipkaart tarieven kun je vinden op de pagina over op saldo reizen.

Abonnement met ingangsdatum in 2020

Wil je een abonnement afsluiten met een ingangsdatum in 2020? Dat kan. Je kunt nu alvast een abonnement bestellen in de webshop. Als je een ingangsdatum kiest in 2020 dan wordt automatisch de nieuwe prijs berekend.