Gratis reizen voor Oekraïense vluchtelingen // Free travel for Ukrainian refugees // Безкоштовний проїзд українським біженцям >>

Werkzaamheden bij bushaltes

03-02-2022
De provincies Flevoland en Overijssel vervangen de digitale informatieborden bij bushaltes in deze provincies. Deze borden zijn verouderd en aan vervanging toe. Het werk gebeurt buiten de spits, zodat reizigers er zo min mogelijk last van hebben. 

Modern en duurzaam

De nieuwe digitale informatieborden (Dynamische Reis Informatie Systemen) zijn moderner en duurzamer dan de oude. Op deze informatieborden staat vermeld hoe laat de bussen vertrekken. Ook geven ze informatie over vertragingen, omleidingen en alternatieve routes. Grote borden hebben LED-verlichting, zodat ze minder energie verbruiken. Kleine borden werken op een batterij die door zonnepanelen wordt opgeladen.

Bij een aantal bushaltes wordt het oude digitale informatiebord wel weggehaald, maar komt er geen nieuwe terug. Dit is bij haltes waar weinig mensen gebruik van maken. Reizigers vinden de dienstregeling dan in het bushokje of aan de haltepaal bij de bushalte.