OV-ambassadeurs

Het reizen met het openbaar vervoer is aan het veranderen. Vooral voor senioren kan het lastig zijn om hieraan te wennen. Speciaal voor hen zijn er daarom de OV-ambassadeurs.

OV-ambassadeurs helpen je op weg

Het reizen met het openbaar vervoer is aan het veranderen. Zo zijn er bijna geen papieren kaartjes meer, meestal reis je met een OV-chipkaart. En het plannen van je reis doe je niet meer met een papieren dienstregeling, maar via een site of app. Vooral voor senioren kan het lastig zijn om hieraan te wennen.

De OV-ambassadeurs in OV Regio IJsselmond helpen je op weg in het openbaar vervoer. Ze organiseren voorlichtingsbijeenkomsten, proefreizen en inloopspreekuren in de regio.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Met regelmaat organiseren de OV-ambassadeurs, samen met gemeentes, voorlichtingsbijeenkomsten. Ze vinden plaats bij ouderenbonden en andere verenigingen voor ouderen. De volgende onderwerpen komen daarbij aan bod:
  • Het reizen met de bus of trein
  • Tarieven en abonnementen
  • De OV-chipkaart
  • De buurtbus
En natuurlijk is er ruimte voor vragen!

Inloopspreekuur

Heb je een specifieke vraag over het gebruik van het OV? Maak dan gebruik van het inloopspreekuur. Tijdens de inloopspreekuren geven de OV-ambassadeurs advies op maat. Ook kunnen ze helpen met bijvoorbeeld het aanvragen van een OV-chipkaart.

Proefreis

Om het reizen met de OV-chipkaart in de praktijk te ervaren en te oefenen, kun je deelnemen aan een proefreis. Met een aantal andere (onervaren) reizigers ga je samen met een OV-ambassadeur op pad met het OV. Tijdens de reis legt de OV-ambassadeur uit hoe alles werkt. De ritten zijn onder begeleiding, maar wel op eigen verantwoordelijkheid en (reis-)kosten.

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten worden de data voor de proefreizen bekendgemaakt.

Persoonlijk advies

Heb je behoefte aan meer informatie of hulp? Je kunt ook een persoonlijke afspraak maken met de OV-ambassadeur.

Contact

Wil je contact met een OV-ambassadeur in de regio? Of bij een voorlichtingsbijeenkomst aanwezig zijn? Neem dan contact op via e-mail.