OV ambassadeurs helpen je op weg

Het reizen met het Openbaar Vervoer is de laatste jaren veranderd. Je hebt een OV-chipkaart nodig omdat je geen papieren kaartje meer kunt kopen aan een loket. We merken dat dat vooral voor senioren soms lastig is, omdat ze niet altijd weten hoe de OV-chipkaart werkt. Speciaal voor hen zijn de OV-ambassadeurs.

De OV-ambassadeurs helpen je op weg in het Openbaar Vervoer. Met voorlichtingsbijeenkomsten, proefreizen en inloopspreekuren in de regio.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Er zijn regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten over het Openbaar Vervoer. Deze worden georganiseerd samen met gemeentes en bij ouderenbonden/verenigingen voor ouderen. Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • het reizen met de bus of trein
  • tarieven en abonnementen
  • de OV-chipkaart
  • de buurtbus
Natuurlijk is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

Inloopspreekuur

De OV ambassadeurs organiseren ook inloopspreekuren waarbij zij advies op maat geven, specifieke vragen over het gebruik van het OV beantwoorden en kunnen helpen met bijvoorbeeld het aanvragen van een OV-chipkaart.

Proefreis

Om het maken van reis met OV-chipkaart in bus en trein in de praktijk te ervaren en te oefenen kun je deelnemen aan een proefreis. Met een aantal andere (onervaren) reizigers ga je dan samen met een OV ambassadeur een ochtend of middag op pad met het OV. Tijdens de reis legt de OV ambassadeur uit hoe alles werkt. Deze ritten zijn onder begeleiding, maar wel op eigen verantwoordelijkheid en (reis-)kosten.

Door het maken van een proefreis raken senioren (weer) vertrouwd met het reizen met het openbaar vervoer. De dagen waarop deze proefreizen worden georganiseerd worden tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten bekend gemaakt. Het is ook mogelijk om alleen te kiezen voor het maken van een proefreis.

Persoonlijk advies

Heb je behoefte aan meer informatie of hulp? Je kunt ook een persoonlijke afspraak maken met de OV ambassadeur. Voor advies op maat (bijvoorbeeld bij het aanvragen van een OV- chipkaart), of hulp bij het gebruik van de kaartautomaat .

Contact 

Wil je contact met een OV-ambassadeur in de regio? Of bij een voorlichtingsbijeenkomst aanwezig zijn? Neem dan contact op via e-mail:  ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.

Terug Home