Op 29 april start OV Regio IJsselmond met lijn 270, de Giethoorn Express. Deze nieuwe buslijn rijdt dagelijks van Steenwijk naar Giethoorn en vice versa. Elke 30 minuten tussen 10.00-18.00 uur vertrekt er een bus. Op zaterdag en zondag biedt OV Regio IJsselmond ook enkele avondritten.


“Voor toerisme en recreatie is een goede bereikbaarheid van groot belang”, aldus Bert Boerman, gedeputeerde voor Mobiliteit, Water en Sociale kwaliteit in Overijssel. “Met de inzet van deze nieuwe bus spelen we in op het groeiend aantal internationale toeristen.”

Gegroeid

De afgelopen jaren is het vervoer van toeristen tussen Steenwijk en Giethoorn stormachtig gegroeid.
De inzet van extra bussen in het weekend gedurende de zomerperiode is daarom niet meer voldoende. In overleg met de provincie Overijssel, de verantwoordelijke overheidsinstantie voor het openbaar vervoer in deze provincie, rijdt lijn 270 dagelijks van 29 april tot en met 27 oktober.

OV Regio IJsselmond verwacht met de Giethoorn Express ook vertragingen op de reguliere buslijn 70 Steenwijk – Giethoorn – Zwartsluis te voorkomen. Vertragingen werken dan weer door op ritten van andere lijnen en dat is ongewenst. Op lijn 270 geldt het gebruikelijke assortiment aan vervoerbewijzen.

Servicesteward

Studenten van Landstede Zwolle zijn in het kader van een stage Handhaving, Toezicht en Veiligheid dagelijks als servicesteward aanwezig van 10.00-15.00 uur. Twee van hen zijn op het station om de mensen de weg naar de bus te wijzen en het vertrek te begeleiden; verder rijdt er in iedere bus van lijn 270 een servicesteward mee om informatie te geven, mensen te helpen met bagage en ze te attenderen op de juiste uitstaphalte.

Terug Home