Op zondag 17 februari 2019 gaat de nieuwe dienstregeling in voor de bussen van OV Regio IJsselmond in Flevoland en Noordwest Overijssel. Deze wijziging van de dienstregeling valt samen met de opening van het nieuwe busstation in Zwolle. Op sommige lijnen veranderen alleen de vertrektijden, op andere lijnen gebeurt er meer. Een overzicht van de belangrijkste wijzigingen.

Opening nieuwe busstation Zwolle

Vanaf 17 februari vertrekken de bussen in Zwolle vanaf het nieuwe busstation aan de zuidzijde:
  • De lijnen 70 en 74 vertrekken vanaf perron B5,
  • De lijnen 171 en 641 vertrekken vanaf perron B6,
  • Lijn 71 vertrekt vanaf perron B7.

Nieuwe routes in Zwolle

Het nieuwe busstation in Zwolle en de bouw van een ondergrondse fietsenstalling aan de noordzijde van het station betekent ook een wijziging in de routes van de buslijnen naar het busstation:
  • Lijn 70 rijdt vanuit Genne de route Leo Majorlaan, Wipstrikkerallee, Hanekamp, Luttenbergstraat, Wethouder Alferinkweg, Marsweg, Ittersumallee, IJsselallee en Hanzelaan naar het station v.v. Door deze route blijven de scholen omgeving Wethouder Alferinkweg bereikbaar.
  • De lijnen 71, 74, 171, en 641 rijden vanaf de halte Katwolderplein/Centrum via de busbaan op de Harm Smeengekade en Willemskade over de busbrug naar het station.

Lijn 74 Kampen-Genemuiden-Hasselt-Zwolle v.v.

De rit Genemuiden met vertrektijd 5.57 uur rijdt niet verder dan Hasselt; reizigers met bestemming Zwolle kunnen daar overstappen op lijn 71 vertrek 6.10 uur. De ritten met aankomsttijd 9.10 uur en 9.40 uur in Hasselt rijden door naar Zwolle (aankomst respectievelijk 9.37 uur en 10.07 uur). Daardoor is er voldoende capaciteit om aan de vraag te voldoen.

Lijn 79 Blauwe Hand-Wanneperveen-Meppel v.v.

Lijn 79 vervalt met ingang van 17 februari. Met deze lijn reizen voornamelijk scholieren uit de omgeving van Vollenhove en Wanneperveen/Kolderveen naar Meppel. Scholieren uit Vollenhove reizen nu via Zwartsluis en Blauwe Hand (met twee keer overstappen).
Vanaf 17 februari gaat er op schooldagen een nieuwe lijn 679 rijden; vanuit Vollenhove rechtstreeks naar de Blauwe Hand en vandaar via Wanneperveen en Kolderveen naar Meppel v.v. Lijn 679 heeft twee ritten in de ochtend (aankomst in Meppel om 8.03 uur en 9.08 uur) en drie ritten in de middag (vertrek uit Meppel om 14.21 uur, 15.41 uur en 16.51 uur). Lijn 679 rijdt niet in de schoolvakanties.

Lijn 141 Kampen-Emmeloord-Urk v.v. en lijn 149 Urk – Nagele v.v.

Tijdens een conferentie over het openbaar vervoer in Urk werd de wens geuit voor een extra rit naar Urk vanuit Kampen (in de vooravond op werkdagen). Ook bleek er behoefte aan extra spitsritten van Urk naar Nagele v.v. zodat er meer reismogelijkheden ontstaan tussen Urk en Lelystad v.v.
Vanaf 17 februari rijdt op maandag t/m vrijdag de rit Kampen vertrek 19.33 uur naar Emmeloord door naar Urk. Om 20.23 uur is er dan nog een extra rit van Urk naar Emmeloord.
Op lijn 149 gaan er extra ritten rijden in de spitsuren. Deze vertrekken om 7.29 uur, 8.29 uur, 15.29 uur en 16.29 uur vanaf Urk naar Nagele. Vanaf Nagele rijden er extra ritten naar Urk om 7.18 uur, 8.18 uur, 15.18 uur en 16.18 uur. Deze geven bij de halte Nagele Domineesweg aansluiting op lijn 140 van/naar Lelystad.

Nieuwe routes in Kampen

Door filevorming op de IJsselkade in Kampen staat de betrouwbaarheid van de dienstregeling onder druk. Om de dienstregeling en de aansluitingen elders toch te kunnen garanderen wijzigen de routes in Kampen van de lijnen 74 en 143.
  • Lijn 74 rijdt vanaf station Kampen-Zuid richting Zwolle niet meer via de IJsselkade maar via de Mr. Niersallee (N764) en Zwolseweg naar het station Kampen. De halten Blauwe Engel, Venedijk, Bovenhavenstraat, Koornmarkt en IJsselbrug komen te vervallen.
  • Richting Kampen-Zuid blijft de route ongewijzigd.
  • Lijn 143 rijdt vanaf de halte Vijverhof naar de IJsselkade de route Europa-Allee, Flevoweg, Oostzeestraat, Oranjesingel, Buitenkade, IJsselkade v.v. Lijn 143 stopt bij de halten Oostzeestraat, Oranjesingel en Van Heutzplein. De halten Gemeentehuis, Isala Polikliniek, Bovenhavenstraat en Koornmarkt komen te vervallen.

Nieuwe route lijn 149 in Urk

Om de bereikbaarheid per openbaar vervoer van Trefpunt Medische Geschiedenis Nederland te verbeteren wijzigt (op verzoek van de gemeente) de route van lijn 149 in Urk. Lijn 149 rijdt op bedrijventerrein Zwolsche Hoek de route Griend, Abbert, Zwolsche Diep, Keteldiep, Zuidwal v.v.
Er komt een extra halte op de hoek Zwolsche Diep – Keteldiep voor bezoekers aan deze locatie.

Terug Home