De provincies Flevoland, Overijssel en Gelderland hebben onlangs nieuwe OV-reisproducten geïntroduceerd. De nieuwe producten maken het reizen in de daluren goedkoper. Het nieuwe Altijd Vrij IJsselmond abonnement  vervangt het sterabonnement IJsselmond (alleen het 2-ster abonnement blijft voor reizen in de provincie Flevoland nog tijdelijk beschikbaar). Ook is het kilometertarief voor reizen op saldo gewijzigd.

Wijziging sterabonnementen IJsselmond 

Het sterabonnement IJsselmond is op 1 juli 2017 vervangen door het Altijd Vrij IJsselmond. Dit is één abonnement dat geldig is op alle buslijnen van OV regio IJsselmond, op de Syntus buslijnen 1 t/m 9 en 12 van de stadsdienst Zwolle, op de Syntusbuslijnen 29, 40 en 668 in Midden Overijssel, op de Arriva buslijnen 1,2,3,5 en 7 van de stadsdienst Lelystad en op de Kamperlijn, de treindienst tussen Kampen en Zwolle (met zichtkaart; houdt u rekening met een levertijd van 5 werkdagen). Dit abonnement kost € 135 per maand / € 1.350 per jaar, jongeren tot en met 18 jaar betalen € 89,10 per maand / € 891 per jaar. Altijd Vrij IJsselmond geeft geen korting aan reizigers van 65 jaar en ouder. Er zijn andere mogelijkheden voor deze doelgroep om met korting te reizen.

Gedeputeerde Staten (Flevoland) hebben besloten om tijdelijk het 2-sterabonnement voor het busvervoer in de provincie Flevoland (dus NIET geldig in de provincie Overijsel) weer in te voeren. Hiermee willen zij de reizigers tegemoetkomen, die door de invoering van het nieuwe tarievenstelsel onbedoeld te maken krijgen met een prijsstijging van meer dan 12 euro per maand. Het overgrote deel van die reizigers maakte gebruik van een 2-sterabonnement. De regeling geldt tot en met uiterlijk 30 juni 2018.

Bestel Altijd Vrij IJsselmond Maand nu in de webshop>>

Zichtkaart voor de trein Zwolle-Kampen

Reis je met de trein Zwolle-Kampen? Dan heb je ook een 'zichtkaart' nodig. Deze wordt uitsluitend verstrekt bij aanschaf van Altijd Vrij IJsselmond in de webshop, of bij aankoop van een Altijd Vrij IJsselmond Jaar in termijnbetaling bij klantenservice. Bij gebruik van de trein Zwolle-Kampen NIET in- en uitchecken; bij controle tonen reizigers de zichtkaart in combinatie met de persoonlijke OV-chipkaart. Op de zichtkaart zit een barcode om de poortjes op station Zwolle te openen. Houd aub rekening met een levertijd van 5 werkdagen.

Heb je nog het sterabonnement IJsselmond?
Die kun je nog gewoon blijven gebruiken, ook als de looptijd na 1 juli verstrijkt. 

Nieuwe abonnementen 

Er zijn vier nieuwe abonnementen:
  • Dal Voordeel Oost: 40% korting behalve in de spitsuren (maandag t/m vrijdag 06.30-09.00 uur; dit product komt in de plaats van het huidige Dalkorting Oost)
  • Altijd Voordeel Oost: 20% korting in de spitsuren (maandag t/m vrijdag 06.30-09.00 uur), 40% korting in de daluren (overige tijden)
  • Dal Vrij Oost: onbeperkt reizen, behalve in de spitsuren (maandag t/m vrijdag 06.30-09.00 uur)
  • Weekend Vrij Oost: onbeperkt reizen in het weekend (vrijdag 18.30 uur t/m maandag 06.30 uur) en op feestdagen (Nieuwjaarsdag, Pasen, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Pinksteren, Kerst)

De nieuwe abonnementen zijn geldig op alle buslijnen in de provincies Flevoland (excl. stad- en streekdienst Almere en stadsdienst Lelystad), Gelderland en Overijssel. Er is van deze abonnementen ook een variant bus en trein, die is ook geldig op de regionale spoorlijnen Tiel-Arnhem-Winterswijk-Zutphen-Apeldoorn en Zutphen-Oldenzaal (dus NIET bij NS en ook NIET op de spoorlijn Amersfoort – Ede-Wageningen). Deze producten zijn een alternatief voor reizigers van 65 jaar en ouder die nu een sterabonnement IJsselmond met korting gebruiken. Ook het landelijke Altijd Korting product (20% korting in de bus, ook in de spits; scholieren t/m 18 jaar reizen dan altijd met 40% korting in de bus) is voor deze reizigers een optie. Daarnaast krijgt een reiziger van 65 jaar en ouder bij reizen op saldo met de persoonlijke OV-chipkaart altijd 34% korting, ook in de spits.

Het tijdstip van de reis en het aantal reizen in een week bepaalt het meest aantrekkelijke product. Kijk op www.ervaarhetov.nl/productchecker welk product het beste past. Ook deze producten zijn vanaf eind juni verkrijgbaar in de webshop www.ovregioijsselmond.nl.

Informatie voor reizigers in Almere

Kijk op www.connexxion.nl/almere

Informatie voor reizigers in Friesland

Altijd Vrij IJsselmond is niet geldig op buslijnen van/naar en in Friesland. Op lijn 315 van/naar Friesland zijn alleen de vervoerbewijzen van Arriva geldig. Uiteraard is reizen op saldo met de OV-chipkaart altijd mogelijk.

Kilometertarief reizen op saldo

Het kilometertarief voor reizen op saldo met een OV-chipkaart is per 1 juli met € 0,01 verhoogd. Dat tarief was € 0,144, en is nu € 0,154.

Vragen en antwoorden

Klik hier voor een overzicht van vragen en antwoorden over de nieuwe producten.

Terug Home