Reis je met de bus van en naar Zwolle? Vanaf 17 februari aanstaande maak je dan gebruik van het nieuwe busstation aan de Hanzelaan. Het busstation wordt verplaatst omdat het steeds drukker wordt. De huidige locatie aan de Noordkant kan de toename van het bus-, auto-, fiets- en voetgangersverkeer niet meer aan.

Klaar voor de toekomst

Vanaf 17 februari vertrekken er dagelijks 1.800 busritten van het nieuwe busstation aan de Zuidkant. Het nieuwe busstation is uitstekend bereikbaar, biedt meer ruimte, een betere doorstroming, verkeersveiligheid, comfort voor de reiziger en een groene inrichting.


Taxistandplaatsen

Met de verplaatsing van het busstation, verhuizen ook de taxistandplaatsen mee naar de zuidkant. Het nieuwe busstation heeft een speciale taxi-lus voor de taxistandplaatsen. Dit maakt de situatie overzichtelijker voor jou als reiziger. Bovendien kunnen de taxi’s hierdoor makkelijker en sneller de taxistandplaats verlaten. Je kunt dus vanaf 17 februari alleen nog op de nieuwe locatie aan de zuidkant een taxi nemen.

Nieuwe dienstregeling

Met ingang van 17 februari 2019 gaat ook de nieuwe dienstregeling voor het busvervoer in. Meer weten? Bekijk de actuele dienstregeling op 9292.nl

Bereikbaarheid centrumzijde station Zwolle

Reizigers die vanaf het nieuwe busstation richting het centrum willen, kunnen via de stationstunnel lopen. In de stationstunnel staan echter toegangspoortjes. Deze poortjes zijn te openen met een OV-chipkaart waar een ‘Vrij reizen product’ op staat óf ‘saldo’: minimaal 10 euro voor de Blauwnet poortjes en 20 euro voor de NS poortjes.

Ook kunt u in de kaartautomaat een eenmalig passagerecht voor het station op uw OV-chipkaart kaart laden. Deze is na inchecken 60 minuten geldig. Dit doet u als volgt:
  • Scan uw OV-chipkaart
  • Klik aan de linkerzijde op ‘Toegang tot dit station’
  • Klik bovenaan op ‘Eenmalige passage door dit station’
  • Klik rechts bovenaan op ‘Akkoord’
  • Scan uw OV-chipkaart.

Reizigers die een kaartje in de bus hebben gekocht en richting het centrum willen, maar niet in het bezit zijn van een OV-chipkaart, adviseren wij om uit te stappen bij de halte Katwolderplein/Centrum; lijn 70 stopt daar niet, reizigers kunnen voor het Centrum uitstappen bij de halte Provinciehuis en daar overstappen op stadsbus 11.

Bouw busstation via webcam te volgen

Via een webcam kun je live meekijken wat er op de bouwplaats van het nieuwe busstation aan de Hanzelaan gebeurt.

Meer informatie: www.zwolle.nl/busstation

Terug Home